Software realisatie
July 20, 2017
parallax background

Technische infrastructuur projecten

Digikoppeling

Realisatie van nieuwe programmatuur om samen met ICTU / Logius te werken aan de ontwikkeling van een nieuwe standaard voor de uitwisseling van grote bestanden. Hierbij moest vastgesteld worden of de voorgestelde koppelvlakstandaard voor Digikoppeling grote bestanden voldeed aan geformuleerde eisen. De onderwijsservicebus heeft tot doel om partijen in de Onderwijs- respectievelijk Overheidsketen zo gemakkelijk mogelijk onderling te laten samenwerken. Dit vormt een centraal thema binnen de NORA en de ROSA. Daarnaast was IPAS betrokken bij de eerste succesvolle produktierun Digikoppeling Grote Berichten.

Invoering Rijkspas

Technische invoering van Rijkspas voor 3000 medewerkers van Dienst Uitvoering Onderwijs en Belastingdienst tijdens de inhuizing in de nieuwbouw Kempkensberg

Opleidingscentrum Meerwold

Opbouw van de ICT infrastructuur van het opleidingenhotel Meerwold. Opbouw nieuw netwerk en werkplekken. Implementatie van een hotelreserveringssysteem gekoppeld aan een nieuwe telefonie infrastructuur.

Routering en authorisatievoorziening

Binnen het programma INFRA was IPAS verantwoordelijk voor de iteratieve realisatie en implementatie (SCRUM) van programmatuur t.b.v. beheer van de routering en het autoriseren van digitaal berichtenverkeer tussen DUO en ketenpartners binnen het overheidslandschap. Dit project omvatte o.a. implementaties binnen IBM Websphere en Tivoli Access Manager.

BRON inrichting servicedesk

Inrichten technische infrastructuur t.b.v. een nieuwe helpdeskapplicatie t.b.v. het primaire onderwijs